Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

MADKUNDSKABSDIDAKTIK

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "MADKUNDSKABSDIDAKTIK"— Præsentationens transcript:

1 MADKUNDSKABSDIDAKTIK
Mellem Fag og Didaktik Af Helle Brønnum Carlsen Hans Reitzels forlag 2017

2 Disposition – en langsom landing
Paraplyen og helikopterblikken Didaktikens hvorfor, hvad, hvordan Fagdidaktiske grundpositioner Dannelsessyn og menneskesyn Fagsyn Læringssyn Teori vs det praktiske (særlige praktisk musiske dimensioner) 8. Værktøjskassen: metoder, organisering mm

3

4 Videnskabsteoretiske positioner

5 Valg af indhold - HVORFOR

6 HVAD: de fire kompetencemål
Sundhedssyn

7 Fødevarebevidsthed og etik

8 Madlavning

9 Madkultur

10 HVORDAN

11 Læremidler

12 Fagdidaktiske grundpositioner

13 Dannelsesidealers tidstilknytning

14 Dannelsessyn og selvdannelse

15 Fagsyn: Hvorfor skal vi have MK på skemaet som et dannelsesfag.

16 Læringssyn Illum og Brodersen

17 Et andet læringssyn: Vygotsky og Kant i Carlsen

18 Teori vs det pratiske i praksis

19 Herunder Oplevelser og handling i praksis
Begrebslæring, stilladsering og sammenhænge Sanselighed og kroppens læring Holdningsudvikling og socialt samspil

20 VÆRKTØJSKASSEN Klare rammer (Hilbert Meyer)
Forskellige organiseringsformer Efterligning Samtaler og holdningsbegrundelser Forklaringer og sprogliggørelse Eksperimenterende arbejdsform og undervisningsdifferentiering Materialer og læremidler Variation, gentagelse og det eksemplariske princip Lektier, seriøsitet og respekt

21 Intention Vi skal når vi har taget dette fag , op på den faglige hest, ned med det bæredygtige visir, sænke den didaktiske lanse og derefter drage ud i den sanselige verden og slås for dette fag, der, når alt kommer til alt, er skolens allervigtigste fag, da mad vedrører os alle uden undtagelse.


Download ppt "MADKUNDSKABSDIDAKTIK"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google