Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
1
MADKUNDSKABSDIDAKTIK
Mellem Fag og Didaktik Af Helle Brønnum Carlsen Hans Reitzels forlag 2017
2
Disposition – en langsom landing
Paraplyen og helikopterblikken Didaktikens hvorfor, hvad, hvordan Fagdidaktiske grundpositioner Dannelsessyn og menneskesyn Fagsyn Læringssyn Teori vs det praktiske (særlige praktisk musiske dimensioner) 8. Værktøjskassen: metoder, organisering mm
4
Videnskabsteoretiske positioner
5
Valg af indhold - HVORFOR
6
HVAD: de fire kompetencemål
Sundhedssyn
7
Fødevarebevidsthed og etik
8
Madlavning
9
Madkultur
10
HVORDAN
11
Læremidler
12
Fagdidaktiske grundpositioner
13
Dannelsesidealers tidstilknytning
14
Dannelsessyn og selvdannelse
15
Fagsyn: Hvorfor skal vi have MK på skemaet som et dannelsesfag.
16
Læringssyn Illum og Brodersen
17
Et andet læringssyn: Vygotsky og Kant i Carlsen
18
Teori vs det pratiske i praksis
19
Herunder Oplevelser og handling i praksis
Begrebslæring, stilladsering og sammenhænge Sanselighed og kroppens læring Holdningsudvikling og socialt samspil
20
VÆRKTØJSKASSEN Klare rammer (Hilbert Meyer)
Forskellige organiseringsformer Efterligning Samtaler og holdningsbegrundelser Forklaringer og sprogliggørelse Eksperimenterende arbejdsform og undervisningsdifferentiering Materialer og læremidler Variation, gentagelse og det eksemplariske princip Lektier, seriøsitet og respekt
21
Intention Vi skal når vi har taget dette fag , op på den faglige hest, ned med det bæredygtige visir, sænke den didaktiske lanse og derefter drage ud i den sanselige verden og slås for dette fag, der, når alt kommer til alt, er skolens allervigtigste fag, da mad vedrører os alle uden undtagelse.
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.